Gyakran ismételt kérdések
Milyen csokoládét használok?
Belga, francia és kolumbiai alapanyagokkal dolgozom . Nem tartalmaznak glutént.
Az étcsokoládé tejmentes.
Van olyan étcsokoládém, amely sem cukrot, sem édesítőszert nem tartalmaz, ízgazdagságáról A kakaómagok közti gyümölcshúsból préselt , méz állagú szirup adja.
Miben különbözik a kézműves csokoládé a tömegtermékektől?
Sok kísérletezés alapján alakul ki a bonbon töltelékek végleges receptje . Mindig kézzel készül, nagy gondossággal, tartósítószerek használata nélkül. Ezért az eltarthatósági ideje sokkal rövidebb , de biztosan nem is marad meg, hisz pillanatok alatt elfogy .
Hogyan szállítsam?
A csokoládé szereti a gondoskodást . A műhelyben állandó hőmérsékleten, 20 C környékén tartom. Szállításkor meghálálja a a melegben a hűtőtáskát, hosszabb útra a jégakkut is. Nálam lehet bérelni is, ha gyors segítség kell!
Milyen a csomagolás?
Figyelek a környezetre, ezért az elegáns, praktikus és egyszerű megoldásokat keresem. Bonbonos dobozaimat újra töltheted, vagy hozhatsz saját fém dobozt, jól zárható üveg tárlódobozt is.
Hogyan tároljam a csokoládét?
Az a legjobb, ha szobahőmérsékleten, 20 C környékén tároljuk. Nem szereti a hőmérséklet ingadozást. Ha megolvad, majd betesszük a hűtőbe, a legmagasabb minőségű Csokoládé is “kiszürkül”. Miért? Mert a megolvadt csokoládéból a kakaóvaj a meleg hatására elveszíti a temperálással létrehozott stabilitását, a hűtőben pedig a hidegben rádermed a felszínre. Ettől még nem romlik meg, csak esztétikai probléma. De mennyivel élvezetesebb egy csillogó, roppanós csoki!
Kérhetek egyedi csokoládét?
Öntő formákkal dolgozom, de bizonyos mértékig variálhatóak. Mindig külön megbeszélés Kérdése, hogy az ötlet megvalósítható-e. (Így készült pl. vonalzó öntőformák segítségével ablakkeret.)